2013-11-15 15:57:33

Proglašeni pobjednici Webfestivala 2013

Objavljeni su pobjednici Webfestivala 2013, natjecanja web sadržaja i pratećeg događanja CARNetove korisničke konferencije – CUC 2013, čiji je cilj promocija hrvatskog web prostora i kvalitetnih online sadržaja na hrvatskom jeziku. 

U dosadašnjim se izdanjima Webfestival bavio nizom tema od portala i web stranica općeg sadržaja, preko blogova, wikija, obrazovnih kolegija i društvenog softvera do web pristupačnosti, dok se  ovogodišnji Webfestival bavio mobilnim web stranicama te su se zainteresirani autori svoje mobilne webove mogli prijaviti u jednu od dvije kategorije: Pojedinac i Grupa autora.

U konkurenciji 35 prijavljenih mobilnih web stranica, ocjenjivački sud sastavljen od 9 članova odlučio je o 6 pobjednika raspodijeljenih u dvije kategorije.  U kategoriji „Pojedinac“ prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda najbolji mobilni webovi su:

mjesto: Hranko – Sastojci su bitni mjesto: E-Muškarac mjesto: mGeoAtlas

U kategoriji „Grupa autora“ prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda najbolji mobilni webovi su:

mjesto: Mobilno Njuškalo mjesto: Netokracija mjesto: Zadovoljna.hr

Pored pobjednika, stručni ocjenjivački sud je mobilnom webu Apsurdistan dodijelio posebnu pohvalu za originalnost i kvalitetu izrade. 

Proglašenje svih pobjednika i svečana dodjela nagrada natjecanja Webfestival 2013 održat će se 20. studenoga u 16 sati  okviru CARNetove korisničke konferencije – CUC 2013 u hotelu Antunović u Zagrebu.  

Tijekom trajanja ovogodišnjeg Webfestivala održana su i dva webinara, jedan o izradi mobilnih web stranica, a drugi o responzivnim web stranicama. Webinare je pripremio i održao Boris Samardžija, CARNetov programer i suradnik u odjelu za razvoj usluga i član ocjenjivačkoga suda Webfestivala, a snimke webinara su dostupne na službenim stranicama natjecanja.

Više o natjecanju Webfestival 2013, dodjeli nagrada te aktivnostima natjecanja pročitajte na http://webfestival.carnet.hr/2013.

 

www.skole.hr