2008-01-14 00:00:00

Nacionalno natjecanja mladih za najljepše pismo u 2008. godini
Hrvatska pošta i ove godine u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi nacionalno natjecanje mladih za najljepše pismo.

Ovogodišnja tema natjecanja je: „Napiši nekome pismo da bi mu objasnio/objasnila zašto je u svijetu potrebna tolerancija.“


U natječaju sudjeluju milijuni djece diljem svijeta. Najljepše pismo će Hrvatska pošta poslati na daljnje natjecanje Svjetskoj poštanskoj uniji (UPU) koja u suradnji s UNESCO-m odabire najljepša pisma i to 37. godinu za redom. Za najljepša pisma predviđene su vrijedne nagrade kako na nacionalnoj tako i na svjetskoj razini. Tako će autor najljepšeg pisma u Hrvatskoj osvojiti jednodnevni izlet u Hrvatskoj za svoj razred prema vlastitom izboru.

Na natjecanju može sudjelovati svaki učenik koji pohađa osnovnu školu. Sukladno pravilima ovog natjecanja i na temelju svojih prosudbi, u školama se obavlja predodabir najljepših pisama. Svaka škola može poslati na natjecanje najviše tri pisma.Učenicima čija pisma nisu ušla u uži izbor u njihovim školama Hrvatska pošta nudi dodatnu mogućnost daljnjeg sudjelovanja u natjecanju, i to tako da učenici sami pošalju svoje pismo najkasnije do 1. ožujka 2008. godine.
Nezavisno stručno povjerenstvo će do 10. travnja 2008. dostaviti Hrvatskoj pošti osam najljepših pisama (originalna pisma), i to ocijenjenih od prvog do osmog mjesta.

Rezultati natjecanja biti će objavljeni na internetskim stranicama Hrvatske pošte, u dječjem časopisu Modra lasta te u dnevnom tisku na Svjetski dan pošte, 9. listopada 2008.

Detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći ovdje.

Informacije su preuzete s internetskih stranica Hrvatske pošte.

www.skole.hr