2014-01-07 10:10:26

Prijave na natjecanje "Koliko poznaješ Hrvatski sabor 2014." počinju 13. siječnja

Služba za građane Hrvatskoga sabora obavještava ravnatelje osnovnih škola i učitelje povijesti da sukladno ciljevima i planiranim odgojno-obrazovnim ishodima Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, organizira natjecanje za učenike osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor".

Natjecanje u formi kviza uz CARNetovu podršku odvijat će se putem interneta, a održat će se 28. ožujka 2014. u 13 sati.

Kviz pitanjima provjerit će se koliko učenici osnovnih škola poznaju Hrvatski sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, što znaju o ustroju i načinu rada te važnim odlukama i zakonima koje je sabor kroz povijest donio, o pravima i odgovornostima saborskog zastupnika te o znamenitim pojedincima koji su dali poseban doprinos u njegovu radu.

U natjecanju može sudjelovati tim od tri učenika – po jedan iz 6., 7. i 8. razreda. Svaki učenik ima zamjenika koji sudjeluje u natjecanju u slučaju spriječenosti člana tima. Svaki učenik u tročlanom timu iz školskih informatičkih učionica istodobno rješava kviz u elektroničkom obliku.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane škole odnosno školske timove da se prijave na natjecanje.

Službene prijave za natjecanje zaprimat će se od 13. siječnja do 28. veljače 2014. godine putem obrasca za preprijave. Svaka škola može nominirati samo jedan tim koji se mora sastojati od troje učenika – po  jednog učenika iz 6., 7. i 8. razreda.

 

Sve detaljnije informacije o natjecanju dostupne su na internetskim stranicama Hrvatskog sabora.


www.skole.hr