2014-01-22 14:54:05

Natječaj za animatorsko-pedagoške programe

Glazbena mladež Split objavljuje natječaj za animatorsko-pedagoške programe Dolazimo k vama. Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2014. Animatorsko pedagoški programi su  ciklusi obrazovnih raznolikih i zabavnih glazbenih programa s namjerom približiti mladim slušateljima glazbu s kvalitetnom izvedbom uživo.

Po sadržaju i načinu izvedbe traže se nove, inovativne i kvalitetne programe, napravljene na temelju mjerila i kriterija glazbenog kulturnog odgoja, koji će dopuniti sat glazbene kulture i mladim slušateljima omogućiti živ doticaj sa glazbom i izvođačima. Programi (osim ako se nastavljaju s radionicama), ne smiju biti duži od 50 minuta, a trebaju predstavljati teme iz postojećeg školskog kurikuluma za glazbenu kulturu u osnovnoj i srednjoj školi.

Detaljni uvjeti natječaja:

program neka bude tematski zaokružen kao cjelina (Komentiran koncert, predstava, radionica,…). Treba biti sastavljen od 2/3 živog glazbenog događaja te 1/3 vezanog teksta koji će događaj smisleno zaokružiti, mlade slušatelje usmjeriti, osvijestiti, informirati i aktivno uključiti u događaj. Komentar treba biti prilagođen dobnoj strukturi slušatelja; dozvoljeni su svi glazbeni žanrovi (klasika, rock, etno, jazz, narodna,…), glazbu se može povezati sa drugim umjetnostima – likovnom, literarnom, kazališnom, plesnom,... Također, može biti kraće glazbeno-scensko zanimljivo predavanje ili radionica; program neka bude izvodljiv u različitim prostorima: u učionicama, atriju, galeriji, dvorani, obično u prijepodnevnim satima u radnom tjednu.


Kod odabira programa organizatori će u obzir uzeti sljedeće kriterije:

inovativan pedagoški pristup; veću kreativnost izvedbe; duhovitu i što zanimljiviju obradu teme; veći udio uživo izvedene glazbe; primjerenost dobnoj skupini; povezanost sa postojećim školskim kurikulumom; mogućnost izvedbe u različitim prostorima.


Dodatne informacije i pojašnjenja na telefonu: 021 482 400.

Prijavnica


www.skole.hr