2014-01-31 11:16:46

EUNIC – stipendije za lidere u kulturi

EUNIC Hrvatska, u suradnji s Ministarstvom kulture RH, pokrenuo je EUNIC stipendije u kulturi, s ciljem prepoznavanja mladih lidera u hrvatskoj kulturi, iz javnog i privatnog sektora, te njihovog uključivanja u institucije na EU razini kako bi se stvorio dugotrajni učinak. Rok prijave istječe 31. ožujka 2014. godine.

Stipendije se dodjeljuju tijekom 2014. godine, 3. puta za redom. Kroz program stipendiranja želi se pružiti podrška mladim kulturnim liderima da kroz kraći period (najviše mjesec dana) rade u relevantnoj kulturnoj instituciji u jednoj od zemalja članica EU-a. Cilj suradnje je proizvesti kontinuirani produktivni odnos s institucijom koja je domaćin. Dobitnik se izabire od strane EUNIC selekcijske komisije.

EUNIC Hrvatska mreža je europskih nacionalnih institucija za kulturu, a okuplja Austrijski Kulturni Forum, British Council, Goethe-Institut Kroatien, Instituto Camoes, Instituto Cervantes, Institut Français, Instituto Italiano di Cultura, a prvi puta ove godine i Hrvatsku Kuću, i Wallonie-Bruxelles International.

Uvjeti za prijavu:

sudjelovanje je namijenjeno mladim kulturnim liderima iz Hrvatske, iz javnog ili privatnog sektora, starosti do 35 godina, koji su uključeni u upravljanje / vođenje kulturnih aktivnosti / institucija u Hrvatskoj (priložiti CV, 1 str.); projekt treba uključivati novu vezu / odnos, a ne predstavljati onaj koji već postoji; projekt bi trebao uključivati vezu s institucijom za period od 2 tjedna do mjesec dana, koji bi trajao najkasnije do kraja prosinca 2014.; potrebno je priložiti pisanu podršku od strane institucije u zemlji članici EU-a s kojom bi se lider povezao, iz koje je vidljivo da navedena institucija prihvaća dati na raspolaganje vrijeme svojih zaposlenika kao i druge resurse nužne za uspješnost suradnje; projekt bi trebao demonstrirati kako će angažman dovesti do trajnih rezultata kao npr. kontinuirani produktivni odnos; potrebno je uključiti financijski plan s EUNIC-ovim udjelom u iznosu do 2000 eura; projekt će biti osnažen ako može demonstrirati da će financiranje biti osigurano i iz drugih izvora, kao npr. od institucije domaćina, bilo u gotovini ili naturi, iako to nije uvjet.


I institucija stipendist i institucija domaćin producirat će evaluacijski izvještaj prema dogovorenom formatu.

Prijavu možete poslati na:

EUNIC Cultural Fellowship 2014
Mme Ina Pouant
Institut français de Croatie
Hebrangova 2
10000 Zagreb


www.skole.hr