2014-02-07 11:39:54

IPAQ Peta webinari

V. gimnazija Zagreb pokrenula je projekt „Afirmativna nastava i inovativno učenje i poučavanje u gimnazijama u okviru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira“ koji se provodi u okviru  IPA programa. Projektni partneri su Gimnazija Metković, Gimnazija Vukovar, srednja škola Lovre Montija Knin, srednja škola Pakrac i PMF Zagreb.

Program „IPAQ Peta webinari“ se provodi u okviru podprojekta iz informatike, a bavi se temom učenja programiranja primjenom programskog jezika Python. Program će se provoditi od siječnja do prosinca 2014. godine (s pauzom u srpnju i kolovozu), a kroz 10 webinara obuhvatit će sljedeće teme:

Uvod u Python (motivacija, instalacija, i osnovne naredbe) Naredbe grananja i ponavljanja String, lista, skup, rječnik i datoteka Kornjačina grafika Objektno programiranje Red, stog, stablo i graf Rekurzije, kombinatorni algoritmi i kriptografija Izrada grafičkog sučelja Baze podataka Mrežno programiranje.

Prvi u ciklusu webinara pod nazivom „Uvod u Python“ je održan 23. siječnja 2014., a sljedeći pod nazivom “Grananje i ponavljanje u Pythonu” održat će se 18. veljače 2014. godine u vremenu od 17 do 18:30 sati.

Program „IPAQ Peta webinari“ uvršten je u plan stručnih skupova Županijskog stručnog vijeća nastavnika informatike/računalstva strukovnih škola Grada Zagreba, a u programu mogu sudjelovati nastavnici iz svih županija.

Više o programu te  načinu prijave i sudjelovanja možete pročitati na stranicama projekta: http://ipaq.petagimnazija.hr/informatika.


www.skole.hr