2014-02-07 13:51:36

Preostalo još 9 dana za prijave na treću riječku školu fizike "Fizika bez granica"

Fizika je mnogo više od zadataka i formula, ona je svijet koji nas okružuje, zagonetna, očaravajuća, od detektivske potrage za najmanjim česticama koje nas izgrađuju, pa do otkrivanja novih svjetova u nepreglednim prostranstvima svemira.

Treća riječka škola fizike "Fizika bez granica" ove će se godine održati 16. i 17. travnja 2014. na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, u organizaciji Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, i u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Škola ja namijenjena učenicima srednjih škola s izraženim zanimanjem za prirodne znanosti, te nastavnicima fizike kao stručni skup za usavršavanje.

Ovogodišnja će Škola zainteresiranim srednjoškolcima i nastavnicima pružiti bogat program, s novim predavanjima i zanimljivim radionicama iz svijeta fizike, a prvi put će uz riječke fizičare dio predavanja održati i gosti s drugih institucija, poznati hrvatski fizičari prof. dr. Ivica Puljak i prof. dr. Dejan Vinković.

Fizika može biti i humoristična, u što će se sudionici moći uvjeriti kroz prigodno predavanje i izložbu. Uz radionice i predavanja, sudionici će imati izuzetnu priliku razgledati i upoznati laboratorije Odjela, posjetiti izložbu, sudjelovati u virtualnoj šetnji kroz Centar za medicinsku fiziku, razgovarati sa znanstvenicima te posjetiti Astronomski centar Rijeka. Kroz ovogodišnju temu "Fizika bez granica" želi se prikazati fiziku kao svjetsku znanost u kojoj međunarodna suradnja, interdisciplinarnost, te prožetost fizike, tehnologije i društva igraju ključnu ulogu u današnjem svijetu, a o čemu će biti puno više riječi na javnoj tribini.

Trenutno su otvorene prijave koje traju do 16. veljače 2014.

Za više informacija o školi posjetite web stranice Odjela za fiziku na adresi http://www.phy.uniri.hr/hr/rijecka-skola-fizike.html.

Fotografija je preuzeta s internetske stranice http://www.freedigitalphotos.net/ (autor: cooldesign).

 

 


www.skole.hr