2014-02-24 12:36:20

Projekt „Tolerancijom protiv nasilja“

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je temeljem Natječaja za financijsku potporu u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013/14., prihvatilo projekt i odobrilo financijsku potporu za provedbu projekta „Tolerancijom protiv nasilja“.

Projekt će se provoditi u osnovnim školama s učenicima sedmih razreda, na području grada Zagreba, Šibensko-kninske i Karlovačke županije.

Crveni križ je u 2010. godini proveo pilot projekt u kojoj je sudjelovalo 16 zagrebačkih osnovnih škola u kojima je ukupno provedena 21 pedagoška radionica sa ukupno 450 učenika. Voditelji pedagoških radionica sa učenicima ocijenili su radionice i ukupno pilot projekt kao djelotvoran, učinkovit, održiv i relevantan u kontekstu postavljenih ciljeva. Radionice su polučile veliki interes i kod učenika posebno u dijelu koji se odnosi na pisanje uratka na temu neprihvatljivog i nasilnog ponašanja među djecom i tolerancije među njima.

Osnovne aktivnosti u provedbi projekta su:

Pripremne pedagoške radionice s pedagozima osnovnih škola, koje će se održati dana  4. i 6. ožujka 2014. godine od  9,00 do 13,00 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Ilica 223; Radionice „Euroželjeznica“ s učenicima sedmih razreda koje treba provesti najkasnije do 10. travnja 2014. (broj radionica nije ograničen); Izbor tri najbolja učenička literarna uratka na temu tolerancije i neprihvatljivog i nasilnog ponašanja među djecom i dostavljanje istih Crvenom križu poradi izbora tri najbolja uratka na razini grada Zagreba.

Sve materijale za sudionike pripremne radionice i za radionice s učenicima, tiskat će Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Voditeljica projekta i radionica za pedagoge je mr. sc. Jadranka Oštarčević, ravnateljica OŠ Prečko.

Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do petka, 28. veljače 2014. U prijavi navedite ime i prezime pedagoga (ili drugog nastavnika ako je pedagog spriječen), e-mail i telefonski broj te termin koji Vam više odgovara (4. ili 6. veljače).
Prijavu dostavite na e-mail: tina.debeljak@crvenikriz-zg.hr ili zvonko.mlinar@crvenikriz-zg.hr.

Kontakt: Tina Debeljak 098 429 713098 429 713, Zvonko Mlinar 099 211 87 34.
      
U privitku se nalazi plan provedbe projekta.

Call Send SMS Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

www.skole.hr