2014-03-14 11:19:08

Održan prvi međunarodni sastanak projekta AMORES

Prvi međunarodni sastanak partnera na projektu AMORES održan je 6. i 7. ožujka 2014. godine u Ateni. Sastanku je prisustvovalo trinaest članova tima iz osam partnerskih organizacija.

Cilj sastanka bio je unaprijediti odnose između partnera kroz bolje međusobno upoznavanje članova tima, stvoriti zajedničku sliku o ciljevima i metodologiji projekta te tako osigurati efikasniju provedbu i veću održivost projekta, upoznati sve članove tima s financijskim i administrativnim propisima, utvrditi status pojedinih radnih paketa i dogovoriti daljnje korake u implementaciji projekta.

Do sada provedene aktivnosti uključuju pripremu analize korištenja e-artefakata u nastavi nacionalne književnosti kao i istraživanje potreba neposrednih korisnika – pet škola iz Danske, Hrvatske, Poljske, Švedske i Velike Britanije koje će sudjelovati u projektu. Rezultati analize korištenja e-artefakata i istraživanja potreba korisnika bit će ugrađeni u razvoj metodologije za korištenje e-artefakata u nastavi nacionalne književnosti koja se zasniva na kreativnosti i suradnji.

Važan dio sastanka bio je posvećen diseminacijskim aktivnostima. Partneri su dogovorili moto projekta koji će se koristiti za promociju projekta ciljanoj publici – otkrivanje ljubavi prema književnosti kroz digitalnu suradnju i kreativnost.

Sastanak je bio izuzetno uspješan, a uz službeni dio sastanka, partneri su imali prilike razgledati stari dio grada pod vodstvom grčkog partnera, kao i kušati lokalne specijalitete.

Više informacija o projektu AMORES možete pogledati ovdje.


www.skole.hr