2014-04-01 10:09:02

Uspješno održan kviz "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Dana 28. ožujka putem interneta se održalo natjecanje u formi kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?", u organizaciji Službe za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta a uz informatičku podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.

Za natjecanje se prijavilo 96 osnovnih škola iz svih krajeva Hrvatske, što znači da je u natjecanju sudjelovalo 282 učenika i 282 učenika kao zamjene. Kvizom se provjeravalo znanje učenika osnovnih škola o Hrvatskom saboru i njegovoj ulozi u hrvatskoj povijesti, o ustroju Sabora te načinu rada i odgovornostima saborskih zastupnika.

Najbolji pojedinačni rezultat postigla je učenica Elena Crnković iz Osnovne škole Ludbreg, a njena škola postigla je i najbolji ukupni rezultat. Drugo i treće mjesto u pojedinačnim rezultatima postigle su učenice Ana Rogina i Paula Kontek iz OŠ Tužno. Četvrto mjesto osvojio je Luka Blažinec iz OŠ Ludbreg, a peto Ivan Pleša iz OŠ "Hugo Badalić" iz Slavonskog Broda.

Najbolje ukupne rezultate, iza OŠ Ludbreg, imaju sljedeće škole: OŠ Veliki Bukovec, OŠ Tužno, OŠ "Hugo Badalić" iz Slavonskog Broda, OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Zagreba, Prva osnovna škola Bjelovar, OŠ Luka iz Sesveta, OŠ Grabrik iz Karlovca, OŠ Milana Langa iz Bregane te OŠ Šime Budinića iz Zadra.

U Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora za trajanja natjecanja organiziran je prigodni program praćenja rezultata uz izravna javljanja timova i mentora iz 6 od ukupno 96 škola koje su sudjelovale u natjecanju. Kviz je realiziran na online sustavu za učenje Moodle, dok je komunikacija sa školama premijerno izvedena pomoću desktop aplikacije Polycom Real Presence.

Svim sudionicima natjecanja Hrvatski sabor će dodijeliti priznanja, školama i mentorima zahvalnice, a učenicima natjecateljima pohvalnice. Pobjednicima kviza zaslužene nagrade uručit će predsjednik Hrvatskoga sabora.


www.skole.hr