2014-05-16 13:08:38

Education Day na Tjednu javne uprave

Svi zainteresirani su pozvani na sudjelovanje na posebnom jednodnevnom događanju pod nazivom Microsoftov tjedan javne uprave – Education Day, koje će se održati u četvrtak, 22. svibnja 2014., od 9 do 16 sati u prostorijama Microsofta Hrvatska (Horvatova 82, Zagreb). Microsoft će dovesti vrhunske predavače iz područja interesantna obrazovnom sektoru u Hrvatskoj, a to su osnovne i srednje škole te visokoškolske ustanove.

U današnjem poslovanju učinkovitost i inovativnost su jedni od primarnih preduvjeta uspješnosti svake organizacije. U isto vrijeme jedan od primarnih ciljeva nacionalnog obrazovnog sustava je priprema mladih za ulazak u svijet izuzetno konkurentnog i izazovnog tržišta rada. Na skupu će biti pokazana Microsoftova rješenja namijenjena osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama te ostalim institucijama u obrazovanju. Poseban fokusom bit će na upotrebi modernih uređaja pogonjenih Windows operativnim sustavom te integracija istih s rješenjima i uslugama u oblaku (npr. Office 365). Agencija za odgoj i obrazovanje prezentirat će korištenje mobilnih uređaja u nastavi, a CARNet će predstaviti svoje projekte i planove za obrazovnu zajednicu.

Isto tako će biti pripremljena „učionica“, gdje će se sudionici moći iz prve ruke upoznati s korištenjem Microsoftovih Windows 8 rješenja u razredu. Nastavnici mogu stvarati nastavne planove, snimati predavanja i objavljivati ih na web-mjestima s internetskim nastavnim satima, na kojima učenici i studenti gledaju, otvaraju, stvaraju, uređuju i zajednički koriste domaće zadaće. Windows 8 i Office 365 nudi nove načine boljeg iskorištavanja vremena provedenog u učionici i daljinskog učenja, podučavanja učenika i studenata putem interneta te bilježenja ideja na zaslonsku ploču.

Sudjelovanje je potrebno potvrditi na e-mail: v-mabrle@microsoft.com.


www.skole.hr