2014-05-27 13:47:07

Europska oznaka jezika

Na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU objavljen je javni poziv za iskazivanje interesa za dodjelu Europske oznake jezika. Rok za predaju prijava je 30. lipnja 2014. godine. Europska oznaka jezika je inicijativa koju koordinira Europske komisija, a Hrvatska joj se pridružila 2014. godine. Europska oznaka za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika je nagrada koja potiče nove inicijative u području učenja i poučavanja, nagrađuje nove tehnike poučavanja jezika, promiče i potiče uvođenje dobre prakse.

Priznanje, odnosno nagrada je dostupna svim oblicima obrazovanja i osposobljavanja bez obzira na dob polaznika ili primijenjenu metodu te se oslanja na poticanje inovativnih pristupa u učenju jezika. Ovogodišnja dodjela nagrade će se održati u okviru Europskog dana jezika 26. rujna.

Europska oznaka je otvorena za inicijative i postignuća u školama i obrazovnim institucijama, kako privatnim tako i javnim. To mogu biti organizacije iz područja obrazovanja i osposobljavanja, lokalne zajednice, poslodavci, različita društva i udruge. Sudjelovanje je otvoreno za sve koji provode projekt koji ispunjava ciljeve inicijative.

Natječajnu dokumentaciju moguće je preuzeti na adresi http://www.mobilnost.hr/nio.php?n=221.

Bazu podataka s nagrađivanim projektima u drugim zemljama moguće je pregledati  na http://ec.europa.eu/education/language/label/label_public/index.cfm?lang=EN.

Kontakt za sva dodatna  pitanja i informacije: ell@mobilnost.hr

 


www.skole.hr