2014-05-30 11:31:06

CARNet predstavlja projekt Inspiring Science Education u sklopu "Dana za znanost"

"Dan za znanost" naziv je projekta Gimnazije "Fran Galović" koji je pokrenut radi promicanja i popularizacije znanosti. Cilj je projekta okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će – prema vlastitu odabiru – interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, elektrotehnike i psihologije.

Cjelodnevno druženje odvijat će se sutra, 31. svibnja u dvorištu Gimnazije "Fran Galović" od 10 do 16 sati, a završit će biciklijadom po Koprivnici uz vodstvo ravnatelja Vjekoslava Robotića.

Više od 50 znanstvenika i njihovih asistenata iz Zagreba i Splita za posjetitelje je pripremilo niz predavanja, radionica, interaktivnih pokusa pomoću kojih će na privlačan i zabavan način približiti brojne znanstvene sadržaje široj populaciji. Ostvarivanje projekta omogućili su znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima Gimnazija već godinama surađuje ili suradnju tek otpočinje. „Dan za znanost“ još je jedan projekt kojim Gimnazija gradi svoju prepoznatljivost slijedeći poznatu misao da je znanje moć.

Inspiring Science Education projekt u sklopu Dana za znanost

Jedan od ciljeva događanja "Dan za znanost" je popularizacija znanosti, a kako popularizirati znanost i koristiti tehnologiju u tu svrhu pokazat će CARNet u sklopu prezentacije Inspiring Science Education projekta.

Inspiring Science Education (ISE) projekt je kojim će CARNet u skladu sa ciljevima projekta te svojom vizijom i misijom, u 313 hrvatskih škola nastojati popularizirati znanost i prirodoslovne predmete korištenjem informacijsko komunikacijskih tehnologija (interaktivnih simulacija, aplikacija, obrazovnih igara, itd.).

Inspiring Science Education projekt se financira iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

U sklopu Dana za znanost, prezentacija ISE projekta je na rasporedu  od 12 do12:30 sati u učionici 1-001.

Više o projektu doznajte na www.carnet.hr/ise, a naše aktivnosti pratite i putem Facebooka na adresi www.facebook.com/ISE.Croatia.

Detaljan raspored događanja pogledajte u programu dostupnom na internetskim stranicama Gimnazije Fran Galović.


www.skole.hr