2014-06-03 15:54:54

Okrugli stol na temu prevencije cyberbullyinga: što su nas djeca naučila?

U srijedu,  4. lipnja 2014. u Velikoj dvorani MZOS-a, s početkom u 10 sati održat će se Okrugli stol pod nazivom Prevencija cyberbullyinga: što su nas djeca naučila?

Okruglom stolu će prisustvovati predstavnici politike, Grada, akademske zajednice te stručnjaci koje rade na zaštiti djece od cyberbullyinga, iz svih relevantnih sustava.

Govornici na okruglom stolu Prevencija cyberbullyinga: što su nas djeca naučila? bit će:

Predstavnik Ministarstva socijalne politike i mladih Gđa. Sabina Glasovac – Pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić – Pravobraniteljica za djecu Dr. Slavko Antolić – Pomoćnik pročelnice za zdravstvo Grada Zagreba.


Plenarna izlaganja će održati prof. emeritus Helen Cowie, Ph.D s University of Surrey te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Izlaganja o prevenciji cyberbullyinga u Hrvatskoj će održati prof. dr. sc. Danijel Labaš, voditelj projekta Djeca medija, Renata Ivanković, prof., predstavnica CARNet-a i Centra za sigurniji Internet te Sonja Burić, predstavnica stručnih suradnika u projektu Hrabri čuvari, čiji je nositelj Hrabri telefon, kao i njezine učenice Katarina Ljeljak i Elizabeta Gegić iz OŠ Retkovec, koje su predstavnice djece – Hrabrih čuvara. Hana Hrpka, prof., predsjednica Hrabrog telefona, predstavit će program Sigurniji Internet, koji Hrabri telefon provodi već deset godina.
 


www.skole.hr