2014-06-10 13:47:44

Projekt za uvođenje poduzetništva kao izbornog predmeta - u tijeku prijave za stručno usavršavanje nastavnika

U sklopu provedbe projekta „Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce“ koji je sufinanciran od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond, I. gimnazija iz Zagreba u partnerstvu s Drugom ekonomskom školom i u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje od kolovoza 2013. intenzivno radi na pripremanju svih potrebnih elemenata za uvođenje Poduzetništva kao izbornog predmeta u hrvatske gimnazije.

Kroz projekt izrađuju se dvojezični hrvatsko – engleski kurikulum, udžbenik, priručnik za nastavnika i zbornik radova. Ujedno se provodi 120 školskih sati edukacije za učenike u obliku pilot-predmeta, intenzivno se surađuje s predstavnicima tržišta rada i lokalnom zajednicom, a pripremaju se i dva stručna skupa.

Stručno usavršavanje za nastavnike gimnazija koji bi voljeli u budućnosti predavati predmet Poduzetništvo održat će se u prostorijama I. gimnazije od 30. lipnja do 3. srpnja 2014. Svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti preko sustava ettaedu. Za sudionike četverodnevnog stručnog usavršavanja koji nisu iz Zagreba I. gimnazija nastojat će pokriti troškove smještaja.

Stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike hrvatskih gimnazija održat će se 15. srpnja 2014., a prijave su također moguće preko sustava www.ettaedu.eu.

Za sve dodatne informacije oko projekta možete se obratiti voditelju projekta, Igoru Lukiću, na e-mail adresu igor.lukic.ipa@gmail.com.

 


www.skole.hr