prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
kultura
U Noći knjige više od tisuću programa za sve uzraste

U Noći knjige više od tisuću programa za sve uzraste

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. Ovogodišnja je tema Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena, a zaštitni znak dinosaur Gjuro Nachitanovicz.

Tragom glagoljice

Tragom glagoljice

Učenici 6. c razreda OŠ „August Cesarec“ sudjelovali su u obilježavanju ove značajne manifestacije.

Noć muzeja 2024.

Noć muzeja 2024.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira devetnaesti put manifestaciju Noć muzeja, koja će se održati u petak 26. siječnja 2024. godine, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama.

Žrnovski bavul

Žrnovski bavul

Osnovna škola Ante Curać – Pinjac iz Žrnova i ove je godine dobila financijsku potporu ministarstva u sklopu financiranja izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u iznosu od 800 eura.

Najavljena tema Dana europske baštine 2024

Najavljena tema Dana europske baštine 2024

Temom “Baština ruta, mreža i veza” u 2024. godini u okviru Dana europske baštine obilježit će se utjecaj koji su na zajedničku europsku povijest i kulturu izvršile različite razmjene, putovanja i mobilnosti ljudi i ideja.

Usvojen Nacionalni plan razvoja kulture i medija

Usvojen Nacionalni plan razvoja kulture i medija

Dana 28. prosinca 2023. – Vlada Republike Hrvatske usvojila je Nacionalni plan razvoja kulture i medija za razdoblje 2023. do 2027. godine i pripadajući Akcijski plan razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2024. godine.