prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
veliki odmor
Psi su ljubomorni kao i ljudi

Psi su ljubomorni kao i ljudi

Psi mogu biti ljubomorni kao i ljudi. Otkriće koje teško da će iznenaditi bilo kojeg vlasnika psa, pokazuje da se radi o iskonskom osjećaju koji ne zahtijeva složeno razmišljanje i egzistira u čovjekovom najboljem prijatelju jednako kao i u dojenčadi.

Kako je nastao bungee jumping

Kako je nastao bungee jumping

Riječ bungee na engleskom narječju koristi se na zapadu kao izraz, odnosno sleng za gumicu ili za elastični pojas – tkaninu pokrivenu gumenim kablom s kukama na krajevima (bungy uže). Bungee jumping (land diving), danas poznati ekstremni sport, nastao je iz ritualnog obreda zvanog N’gol u džunglama Vanuatu na južnim obalama otoka Pentekost, Novi Zeland.

Kako izraditi herbarij

Kako izraditi herbarij

Ljudi su od davnina koristili biljke iz svoje okoline za različite potrebe. S vremenom se razvila potreba sakupljanja biljaka zbog njihovog proučavanja. Najlakši način za učenje o biljkama je kroz sakupljanje, sušenje i slaganje biljaka u zbirku koja se naziva herbarij.

Započnite dan doručkom!

Započnite dan doručkom!

Za dobar početak dana, važno je osigurati energiju i započeti dan s doručkom.  Naime dokazano je da upravo doručak poboljšava pamćenje, razumijevanje i pridonosi boljem raspoloženju u školi.

Kako rastemo

Kako rastemo

Najzaslužniji čimbenici koji izazivaju rast su nasljedni i nalaze se u zametku svakog živog bića. I ljudska bića i životinje prolaze kroz nekoliko stupnjeva razvoja, to je jedna od osobina živih bića.

Praški astronomski sat

Praški astronomski sat

Svaki dan stotine turista iz cijeloga svijeta dolazi ispred Stare gradske vijećnice u Pragu kako bi uživali u fascinantnoj mehaničkoj predstavi koja se u srednjem vijeku smatrala jednim od svjetskih čuda.

Kako osjećamo miris hrane

Kako osjećamo miris hrane

Kako uspijevamo razlikovati različite vrste prehrambenih proizvoda poput jagoda, kave, mesa na roštilju ili tek skuhanog krumpira samo na temelju mirisa? Naime, hrana koju ljudi konzumiraju sadrži više od 10 000 različitih vrsta hlapljivih tvari, ali samo oko 230 osnovnih spojeva određuje miris hrane koju jedemo.