prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

12. Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

U sklopu Dana mobilnosti i edukacije, BHV Education organizira 12. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu koji će se održati 14. i 15.10. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Nakon 11 uspješnih godina, velik je interes za ovogodišnji sajam uživo s rekordnim brojem izlagača iz cijelog svijeta.

Na sajmu će se predstaviti više od 40 institucija, fakulteti iz Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Nizozemske, Danske, Češke, Španjolske, Francuske, Velike Britanije, Slovenije, Mađarske, SAD-a, te srednje škole i škole jezika iz SAD-a, Velike Britanije i Njemačke.

U vremenu kada je svijet sve bliži i dostupniji, nove generacije žele više putovati, upoznati nove zemlje, kulture i ljude. U tom procesu njihov cilj je osamostaliti se i pripremiti za buduću karijeru. Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da više od 75% Hrvata mlađih od 35 godina zanima školovanje i rad u inozemstvu. Stoga ne čudi da netko Zagreb, Split, Rijeku ili bilo koji drugi sveučilišni grad u Hrvatskoj zamijeni Londonom, Amsterdamom ili Milanom. Odlazak na tečaj jezika, u srednju školu ili na fakultet u inozemstvo – sve je to danas mnogo dostupnije nego prije, pa čak i imperativ u izgradnji karijere pojedinca.

Mladi koji se odlučuju za školovanje u inozemstvu kao glavne razloge navode potrebu stjecanja obrazovanja i vještina koje traže poslodavci (kritičko razmišljanje, rješavanje problema, timski rad), te stvarnog profesionalnog iskustva koje sveučilišta omogućuju kroz karijerne urede i direktnu suradnju s poslodavcima. Prepreku koji vide u hrvatskom obrazovnom sustavu je što vrlo često studenti u Hrvatskoj imaju iste kolegije kao i njihovi roditelji prije 25 godina, a studiranje se još uvijek u prevelikoj mjeri svodi na slušanje predavanja i ispitivanje individualnog znanja.

Europa je oduvijek privlačna studijska destinacija za ambiciozne ljude iz cijelog svijeta, a svaka pojedina zemlja unutar Europske unije specifična je po svojoj kulturi i obrazovnoj ponudi. Hrvatima su zbog geografske blizine i kulturnih sličnosti posebno privlačne Italija, Slovenija i Austrija, no mnogi se odlučuju za dalje destinacije poput Velike Britanije, Nizozemske i skandinavskih zemalja zbog većeg izbora studijskih programa na engleskom jeziku.

Presudna pitanja prilikom odlaska na školovanje u inozemstvo su cijene školarina, dostupnost i cijene smještaja, te mogućnost dobivanja stipendija. Na sva ova pitanja predstavnici državnih i privatnih sveučilišta, fakulteta i srednjih škola odgovorit će direktno svim zainteresiranim posjetiocima, kojima je ulaz na ovaj događaj besplatan uz prethodnu registraciju na mrežnoj stranici Dani mobilnosti i edukacije.

Za više informacija kontaktirajte:
Marija Juranović
Direktorica razvoja
marija@bhvedu.com
+385 99 505 0586

BHV Education je prva i najstarija hrvatska savjetodavna organizacija za školovanje u inozemstvu koja uspješno djeluje već 28 godina te upućuje mlade iz Hrvatske i regije na školovanje u najbolje obrazovne institucije svijeta. Jedini je karijerni centar za profesionalno usmjeravanje u regiji uz svjetski poznatu metodu za otkrivanje i razvoj talenata Harrison Assessment Int’l Ltd. Sve dodatne informacije dostupne su na mrežnim stranicama BHV Education.