prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
projekt
Mali žrnovci i Marko Polo

Mali žrnovci i Marko Polo

oziv za sudjelovanje dobila je i Osnovna škola Ante Curać – Pinjac te se pozivom odazvala u dvije kategorije: Literarnoj i likovnoj. Povjerenstvo je odabralo dva literarna i šest likovnih radova za nagrađivanje.

Topoteka Ivanec – kraj i ljudi

Topoteka Ivanec – kraj i ljudi

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu kroz rad vezan uz redovnu nastavu, izvannastavne aktivnosti i dodatnu nastavu daje priliku svojim učenicima da izrastaju u ljude ponosne na svoj kraj, svoju povijest, kulturu, tradiciju, da tu kulturu i tradiciju pamte, njeguju, koriste, interpretiraju i reinterpretiraju, dajući joj dodatna, nova, pridružena značenja. Tako uz obrazovnu, ispunjava odgojnu i kulturnu zadaću na visokoj razini.

Projekt “Koliki je tvoj ugljični otisak?”

Projekt “Koliki je tvoj ugljični otisak?”

Kako bi podsjetili na važnost održivog razvoja i zelene tranzicije, u školskoj godini 2023./24., osmišljen je međuškolski projekt “Koliki je tvoj ugljični otisak?”. Učenici drugih razreda zanimanja komercijalist iz Komercijalno-trgovačke škole Split, uz pomoć svojih mentorica, profesorica Jasenke Rašetina i Andree Braovac surađivali su s kolegama iz Ekonomske i upravne škole iz Splita.

Časopis mladih građana Europe

Časopis mladih građana Europe

Učenici Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića iz Đakova imali su priliku pokazati svoje znanje engleskog jezika sudjelujući u međunarodnom eTwinning projektu “Better Global Citizens”.

Tiramoli malih Solinjana

Tiramoli malih Solinjana

Projekt je to u kojem je sudjelovalo preko 30 učitelja i 500 učenika od 1. do 8. razreda iz sve četiri solinske osnovne škole. U mnogobrojnim aktivnostima tijekom rada na projektu izmjenjivali su se tu polaznici novinarske, multimedijske, dramske i likovne grupe te Unesco grupa „Mali čuvari baštine“.

eTwinning projekt “Languages Open Doors to New Worlds”

eTwinning projekt “Languages Open Doors to New Worlds”

Poznavanje stranih jezika ključno je za 21. stoljeće, a sposobnost govora više jezika predstavlja značajnu prednost u globaliziranom svijetu. Međunarodni projekti, poput ETwinning projekta “Languages Open Doors to New Worlds”, inovativan su način promocije učenja jezika i razmjene kulturnih vrijednosti. Ovaj projekt ističe bogatstvo jezične i kulturne raznolikosti Europe, a u njemu su sudjelovali učenici 4. a razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Đakovo s učiteljicom engleskog jezika Ivanom Hrastović Mandarić.

Zdrava staza okusa

Zdrava staza okusa

Projekt “Zdrava staza okusa” povezuje srednje strukovne škole u Belom Manastiru s lokalnim partnerima kako bi promovirali zdravu prehranu, održivost u turizmu i podršku lokalnim proizvođačima hrane, pružajući učenicima priliku za stjecanje praktičnih vještina kroz međusektorsku suradnju.

Projekcija školskih filmova

Projekcija školskih filmova

U ponedjeljak, 20. svibnja 2024. godine, u Kazalištu lutaka Zadar održala se premijera dva kratka školska filma koje su učenici Gimnazije Franje Petrića snimili u okviru izvannastavne aktivnosti pod nazivom „Filmaši“.