prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Iz prakse
Izazovi diferencirane nastave

Izazovi diferencirane nastave

Provođenje diferencirane nastave je veliki izazov za učitelje. Učitelji se svakodnevno suočavaju s raznim zahtjevima u učionicama, ali i pri samom pripremanju za nastavu nastojeći zadovoljiti potrebe svakog učenika i ostvariti zadane ishode.

Inteligentno – simetrično

Inteligentno – simetrično

Odgovor na ta pitanja kroz radionice Festivala znanosti 2024. na temu „Inteligentno – simetrično“ pokušali su odgovoriti mlađi sudionici u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin na radionici pod vodstvom učiteljice Alemke Lovnički.

Putovanje u projektu „Škola budućnosti'”

Putovanje u projektu „Škola budućnosti'”

U dinamičnom okruženju suvremenog obrazovanja, Prva srednja škola Beli Manastir s oduševljenjem sudjeluje u projektu “Škola budućnosti”, gdje se ističe njezina posvećenost pružanju vrhunskog obrazovanja koje priprema učenike za izazove modernog doba. Ovim projektom škola je započela uzbudljivu avanturu inovacija kroz interaktivno učenje i primjenu tehnologije.

I. Učenička smotra Mirotvorna škola u Osijeku

I. Učenička smotra Mirotvorna škola u Osijeku

Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“ Gunja ove školske godine sudjeluje u projektu „Forum mirotvorna škola – Sukob kao prilika“ kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a provodi Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.

Daktilografija: vještina koja ostaje relevantna u digitalnom doba

Daktilografija: vještina koja ostaje relevantna u digitalnom doba

Pod pojmom pismenosti ne podrazumijeva se samo sposobnost čitanja i pisanja. U današnje vrijeme postoji informacijska, grafička, zdravstvena, financijska i druge vrste pismenosti. Razumijevanje sadržaja, pisanje molbi, traganje za informacijama ubrajaju se u funkcionalne vrste pismenosti. Kako bi pojedinac bio uspješan na radnom mjestu i životu nužno je da ovlada s nekoliko različitih vrsta pismenosti.