prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
nastavnici
Predstavljen program 23. izdanja Festivala europske kratke priče

Predstavljen program 23. izdanja Festivala europske kratke priče

Tema ovogodišnjega, 23. Festivala europske kratke priče (FEKP) “Novi vjetrovi” propituje trend povratka tradiciji i “skretanja udesno” u svijetu, najavili su u utorak na konferenciji za novinare organizatori festivala, koji će se održati od 5. do 9. lipnja u Zagrebu i Zadru.

Terapija glazbom u Malagi

Terapija glazbom u Malagi

U sklopu Erasmus+ Akreditacije u području općeg odgoja i obrazovanja, profesorica engleskog i njemačkog jezika Ida Globočnik iz Srednje škole Ban Josip Jelačić, Zaprešić, pohađala je strukturirani tečaj pod nazivom Music therapy. Tečaj se održao u Malagi u Španjolskoj od 15. do 19. travnja 2024. Na tom su tečaju sudjelovali profesori iz mnogih europskih zemalja: Italije, Latvije, Poljske, Njemačke i Hrvatske.

Dan Grada Zagreba u znaku besplatnih događanja

Dan Grada Zagreba u znaku besplatnih događanja

U povodu Dana grada, 31. svibnja, Grad je svojim sugrađanima pripremio niz besplatnih događanja, koncerata, tematskih šetnji, a najzaslužnijim pojedincima i institucijama tradicionalno će, u Staroj gradskoj vijećnici, biti uručene nagrade.

Nova izložba u Hrvatskom školskom muzeju

Nova izložba u Hrvatskom školskom muzeju

Nova izložba “Od vlastite učionice do vlastite sobe” na drugačiji način predstavlja povijest borbe za žensko obrazovanje u Hrvatskoj kroz priču o učiteljicama Mariji Jambrišak, Ivani Hirschmann i Nataliji Wickerhauser čije su životne puteve i pustolovine ilustrirale i animirale Petra Balekić, Klasja Habjan, Anamarija Kvas i Agata Lučić.

20. svibnja – Svjetski dan pčela

20. svibnja – Svjetski dan pčela

Kako bi se podigla svijest o značaju pčela i upozorilo na smanjenje njihova broja, 2017. godine Ujedinjeni narodi proglasili su 20. svibanj Svjetskim danom pčela.

Izazovi diferencirane nastave

Izazovi diferencirane nastave

Provođenje diferencirane nastave je veliki izazov za učitelje. Učitelji se svakodnevno suočavaju s raznim zahtjevima u učionicama, ali i pri samom pripremanju za nastavu nastojeći zadovoljiti potrebe svakog učenika i ostvariti zadane ishode.