prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pravila za pisanje

  • “Školske vijesti” i “Iz prakse” trebaju trebaju sadržavati od 150 do maksimalno 1500 riječi i odgovarati na pet osnovnih pitanja: tko, što, gdje, kada i kako? Brojač riječi je prikazan ispod područja za unos sadržaja.
  • u vijestima treba biti jasno naznačeno o kojoj se školi radi (nije dovoljno napisati ‘naša škola’)
  • tekstovi trebaju biti napisani pravopisno i gramatički točno
  • vijest ne smije promovirati niti jednu komercijalnu tvrtku
  • ukoliko je tema vijesti događanje, vijest treba biti poslana najviše deset dana nakon događanja
  • kako bi vijest što bolje dočarala atmosferu u vašoj školi, možete uz tekst poslati i maksimalno dvije fotografije u .jpg ili .gif formatu, minimalne veličine 870×580 piksela

Vijest treba biti u skladu s ovim pravilima za pisanje. Uredništvo zadržava pravo izbora članaka za objavu.

Uz vijest je moguće navesti i ime jednog ili više autora odgovornih za sadržaj teksta. Pozivamo vas da navedete (ko)autore unutar područja za upis sadržaja vijesti, pa će ga uredništvo prilikom odobravanja vijesti dodati.

Portal škole.hr je samo medij na kojemu autori objavljuju svoje tekstove. Čitatelji koji žele komentirati tekst pozvani su da se jave autoru.

Ukoliko autor ne napravi izmjene u vijesti zatražene od uredništva Portala u roku od 10 dana, vijest se briše. Vijest koja ne obrađuje jednu od ponuđenih tema ili nije u skladu s pravilima za pisanje neće biti objavljena.