prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatni javni željeznički prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola

Pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Hrvatske, koji trenutačno obuhvaća 49.450 korisnika nastavlja se do kraja 2024. godine, priopćili su iz HŽ Putničkog prijevoza.

Riječ je o projektu koji obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja.

Provedbom navedenog pilot-projekta od 1. listopada 2021. do 30. studenoga 2022. broj djece i učenika koji su redovito koristili željeznički prijevoz s početnih 7000 korisnika prije uvođenja pilot-projekta porastao je na 49.450 korisnika te je ostvareno 6,4 milijuna putovanja.

Donošenjem novog zaključka Vlade RH projekt će se provoditi do 31. prosinca 2024. godine.

Nastavak provođenja navedene mjere doprinijet će daljnjem povećanju mobilnosti djece i učenika, poboljšanju životnog standarda građana te poticanju korištenja željezničkog prijevoza, navode iz HŽPP-a.