prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dobitnici nagrade za kreativnost u pristupu na natjecanju Login@Europe

Ove su godine na natjecanju Login@Europe sudjelovala čak 52 tima, i to 34 iz srednjih škola i 18 iz osnovnih škola. A da su i učenici osnovnih škola ravnopravno sudjelovali u spomenutom natjecanju dokazuje i nagrada za kreativnost u pristupu koju je osvojio tim Osnovne škole Ivana Meštrovića Zagreb.

Nakon dodjele nagrada, koja se održala 4. svibnja 2007. u prostorijama CARNeta, imali smo priliku razgovarati s voditeljicom tima Ivom Matasić, profesoricom informatike, koja je članovima tima pružala podršku i pomagala im tijekom izrade web stranice. Evo što nam je profesorica Matasić rekla o timu i sebi…

Što vas je motiviralo da se prijavite na natjecanje?

Glavni motiv bio nam je napraviti nešto posve drugačije od ostalih, web stranicu koja će biti osobita i koja će se razlikovati od ostalih. Zbog toga smo, u skladu s navedenim, tijekom izrade stranice osobiti naglasak stavili na kreativnost i tako se uključili u temu «Aktivna uloga mladih u izgradnji vlastite budućnosti i budućnosti Europske unije».

S kakvim znanjima su učenici krenuli u izradu stranice?

Učenici su zapravo počeli od početka. Potrebna znanja stekli su kroz samu izradu stranice, a to je zahtijevalo mnogo vremena i truda. Srećom, moje iskustvo koje sam stekla kao predavač weba u učilištu Infokatedra znatno mi je pomoglo pri prenošenju znanja učenicima.

Na koji ste način raspodijelili zadatke unutar tima?

U tim su bila uključena četiri člana: Stjepan Šikoronja, Tibor Orbanić, Valentino Beganović i Ivan Capan. Zadatke i uloge smo raspodijelili tako da je Ivan  pregledavao sve tekstove, dok je Tibor u timu sudjelovao kao pisac i programer. Flash umjetnik Stjepan posložio je sve materijale, a Valentino je grafički obradio gotovo sve fotografije objavljene na stranici.

Kako su učenici uspjeli uskladiti svoje svakodnevne obveze s još jednim zahtjevnim zadatkom, kreiranjem stranice za natjecanje?

S obzirom da su svi članovi tima sportaši; Ivan je državni prvak u plivanju, Tibor se bavi tenisom i košarkom, Valentino igra košarku i odbojku, a Stjepan trenira tenis i nogomet – navikli su dobro organizirati vrijeme. Zbog toga nisu imali problema s usklađivanjem obaveza kao ni s izvršenjem zadataka koje smo si zadali.

I za kraj…

Kako biste se i sami uvjerili da se njihov trud itekako isplatio, preporučujemo vam da pogledate web stranicu u koju je tim Osnovne škole Ivana Meštrovića uložio toliko truda i s kojom je osvojio ovu vrijednu nagradu. Čestitamo :-)