prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba “Pogledaj prstima”

U Dječjoj knjižnici Marina Držića u Zagrebu, od 10. siječnja do 5. veljače 2024. godine otvorena je izložba dječjih radova pod nazivom “Pogledaj prstima”.

Ideja ove izložbe dječjih radova razvila se nakon aktivnosti Zanimanje roditelja u prostorima Dječjeg vrtića Šegrt Hlapić.

U sklopu te aktivnosti predstavljen je rad Tiflološkog muzeja, a napose djelovanje muzejske knjižnice. Djeca predškolske dobi upoznala su se s problematikom osoba s invaliditetom, a posebno osoba oštećena vida te načinom na koji slijepe osobe čitaju. Potaknuta novostečenim znanjem, djeca su svoje dojmove prenijela u likovne uratke. Na temelju dječje knjige I ja sam dijete autorice Mirande Kokotović djeca su izradila taktilnu slikovnicu.

Uz taktilnu slikovnicu djeca su nacrtala naslove svojih najdražih slikovnica i dječjih knjiga.

Organizatori ističu kako im je glavna misao vodilja u realizaciji ove dječje izložbe bila senzibilizacija djece za postojanje drugih i drugačijih.