prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ljetna muzezancija u Starome gradu

Ljetna muzezancija u Starome gradu program je ljetnih aktivnosti za djecu osmišljen s ciljem upoznavanja najmlađih posjetitelja s kulturnom baštinom koja se čuva u utvrdi Stari grad kroz niz edukacijskih, likovnih i zabavnih aktivnosti primjerenih uzrastu sudionika.

Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 10 godina, a provodi se treću godinu zaredom u atriju varaždinske utvrde Stari grad ili ispred utvrde, ovisno o vrsti aktivnosti.

Ljetne edukacijsko-zabavne aktivnosti održavaju se od 18. do 22. srpnja, svaki dan od 9.00 do 10.30 sati, pa će djeca imati prilike sudjelovati u muzejskim sadržajima sličnima onima koje Gradski muzej Varaždin za njih priprema u okviru edukacijskog programa MIŠ – Muzej i škola tijekom školske godine.

Uz već otprije popularne radionice kao što su slikanje na štafelaju, društvene igre s predmetima Kulturno-povijesnog odjela i sportske igre, ove godine dodana je i arheološka radionica za ljubitelje otkrivanja i istraživanja skrivenih ostatatka prošlih vremena.

Voditeljica programa Ljetna muzezancija u Starome gradu je Jelena Petković, kustosica pedagoginja u GMV-u. Za sudjelovanje u radionicama/igraonicama potrebna je najava voditeljici na e-adresu jelena.petkovic@gmv.hr.

Budući da se cjelokupni program održava na otvorenome prostoru u dvorištu i ispred Staroga grada, u slučaju otkazivanja pojedine aktivnosti zbog lošeg vremena, Muzej će o tome objaviti informaciju na svojoj Facebook stranici.