prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

„Mlade sanjalice“ u sklopu Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“

U malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u srijedu 9. studenoga 2022. godine u 12 sati održat će se događanje Mlade sanjalice u suorganizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva, Ureda pravobraniteljice za djecu i Knjižnice.

Predstavljanje manjega dijela školskoga mjuzikla Hej, sanjalice izvest će učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Radnja mjuzikla prati jedan razred tijekom svih četiriju srednjoškolskih godina. U mjuziklu se progovara o važnim društvenim temama poput anksioznosti, perfekcionizma, stresa, ovisnosti te nošenja s teškim obiteljskim situacijama.

U drugome dijelu događanja pod nazivom Idemo se zabaviti glumica Ana Vilenica predstavit će glumačku radionicu s djecom i mladima. Poruka je radionice kako u vremenu izazovnoga odrastanja možemo mladima omogućiti aktivnosti u kojima su kreativni te imaju priliku predstaviti literaturu na osobiti način. Događanje je ostvareno u suradnji s Narodnom čitaonicom i knjižnicom Novi Vinodolski.

Program Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ organiziran je u sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2022.