prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
akne
Akne

Akne

Kada pričamo o aknama u pubertetu mislimo na obične ili vulgarne akne,tj. „acne vulgaris“. Vulgarne akne su višeuzročne promjene na koži tzv. dermatoza, koja se najčešće javlja u doba puberteta i to na područjima pojačanog lučenja loja tzv. seborejičnim područima: vlasištu, obrvama, brazdama između usana i nosa te usana i brade, na području prsne kosti, međulopatičnom dijelu leđa, oko pupka, u preponama, krstačnom dijelu, i oko anusa.

Akne

Pubertet

„Današnja mladež je pokvarena do dubine svoga srca. Mladi su izopačeni i lijenčine. Ne slušaju roditelje i stalno piju. Neće biti sposobni sačuvati našu kulturu. Ne gajim više nikakve nade za budućnost naše zemlje bude li današnja mladež sutra na vlasti, jer je ta mladež nesnosna, bezobzirna i jednostavno užasna“. Ovaj je citat nepoznatog autora zapisan u Egiptu 2000 g.pr.kr., a slični citati su nađeni u Babilonu 1000g.pr.kr. i u Grčkoj oko 700g.pr.kr.