prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
glazba
Europski dan glazbe u školama

Europski dan glazbe u školama

Pjevački zbor i orkestar OŠ Meje iz Splita i ove godine sudjelovao je u međunarodnom projektu obilježavanja Europskog dana glazbe – European Day of Music in School (EuDaMuS) u organizaciji Europske udruge za glazbu u školi.

Tjedan glazbe za djecu i mlade 2024.

Tjedan glazbe za djecu i mlade 2024.

Svakoga proljeća Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog organizira Tjedan glazbe za djecu i mlade kako bi mladu populaciju zainteresirala za umjetničku glazbu.

Glazbeni valovi

Glazbeni valovi

U Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku učenici su s prof. fizike Mirelom Macelaru na zanimljiv način spojili fiziku i glazbu.

Sjećanje na Doru Pejačević

Sjećanje na Doru Pejačević

Dora Pejačević, kći hrvatskoga bana, grofa Teodora Pejačevića i mađarske barunice Lille Vay de Vaya, rođena je 10. rujna 1885. godine u Budimpešti. Glazbom se počela baviti kao djevojčica, uz pomoć poznatoga mađarskog orguljaša Károlya Noszede koji je ljeti dolazio u Našice, u kojima je provela prve godine života.

Radionice za srednjoškolce u Attacku

Radionice za srednjoškolce u Attacku

“Veliki odmor” je edukativni program Autonomnog kulturnog centra Attack kojim se želi potaknuti mlade, prvenstveno srednjoškolce na bavljenje glazbom, organizaciju glazbenih programa i otvoriti prostor mladim glazbenicima i glazbenim bendovima u srednjoj školi za nastup pred publikom.

Glazba povezuje i spaja

Glazba povezuje i spaja

Glazba širi ljubav i spaja ljude, a budući da pridonosi cjelovitom razvoju djeteta učenici 2. i 3. razreda Osnovne škole Bakar uključili su se u novi eTwinning projekt koji nosi naziv “The wings of music”.

Europski dan glazbe u školama

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka

U Samoboru se od 12. do 15. listopada održava Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka, poznatiji kao International Sound & Film Music Festival (ISFMF), koji će već tradicionalno ugostiti svjetski poznate profesionalce iz industrije filmske glazbe i zvuka, višestruke dobitnike prestižnih nagrada Oscar, BAFTA, Emmy, Grammy.

21. lipnja – Svjetski dan glazbe

21. lipnja – Svjetski dan glazbe

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.