prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
kino
Kreće 15. izdanje programa “Škola u kinu”

Kreće 15. izdanje programa “Škola u kinu”

Riječko Art-kino ove godine obilježava 15 godina postojanja svog obrazovnog programa ‘Škola u kinu’. Svake školske godine Art-kino izrađuje poseban katalog filmova programa Škola u kinu za vrtiće, osnovne i srednje škole, a ovogodišnje izdanje kataloga već je dostupno za pregled nastavnicima i odgojiteljima na mrežnim stranicama Art-kina, s detaljnim uputama za prijave.

14. ljetna škola i filmska revija “Novo kino Osmijeh”

14. ljetna škola i filmska revija “Novo kino Osmijeh”

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji od 23. do 28. srpnja će se održavati filmska revija “Novo kino Osmijeh”, ljetno kino, te Ljetna škola filma Gunja koje organizira Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG) i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, HŽPP-a, Vindije i partnere Hrvatski filmski savez, općinu Gunja i Vukovarsko-srijemsku županiju. I, naravno snažnu potporu domaćih i regionalnih filmskih producenata i distributera.

Mladi i volontiranje

Mladi i volontiranje

U Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškoviće iz Osijeka prepoznali su važnost uključivanja mladih u volontiranje te u njoj djeluje Volonterski klub “Ruđerica”. Nesebično poklanjamo volonterske sate u humanitarnim i drugim akcijama kojima pomažemo i ljudima i životinjama.

Filmski trikovi

Filmski trikovi

Stručnjak za suvremene specijalne trikove mora biti inženjer, snimatelj, računalni čarobnjak, izumitelj, vizionar i stručnjak za eksplozive – sve u jednoj osobi. On mora poznavati materijale s kojima radi, shvaćati njihova ograničenja – i onda ih nadići.

Od kina do učionice: metodika nastave kratkometražnog filma na festivalu KinoKino

Od kina do učionice: metodika nastave kratkometražnog filma na festivalu KinoKino

Od 22. do 24. veljače 2017. godine, održat će se drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a donosi radionički program metodike nastave kratkometražnog filma za učitelje i profesore u osnovnim i srednjim školama. Svi se zainteresirani mogu prijaviti do petka, 17. veljače 2017. godine. Obrazac za prijavu i sve dodatne informacije dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Od kina do učionice: metodika nastave kratkometražnog filma na festivalu KinoKino

2. KinoKino Festival

Drugo izdanje KinoKino Festivala – Međunarodnog filmskog festivala za djecu, omogućava poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino, održat će se u zagrebačkom kinu Europa od utorka, 21. veljače do nedjelje, 26. veljače 2017. godine. Natječaj je za prijavu za sudjelovanje u dječjem žiriju otvoren do 11. siječnja 2017. godine.