prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
knjige
Deseta „Knjižna booka“

Deseta „Knjižna booka“

Hrvatska udruga školskih knjižničara već desetu godinu zaredom organizira Knjižnu booku, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, u spomen na rođendan Hansa Christiana Andersena.

BOOKtiga – međunarodni Festival pročitanih knjiga

BOOKtiga – međunarodni Festival pročitanih knjiga

Ovogodišnji 17. međunarodni BOOKtiga – Festival pročitanih knjiga održava se od 19. do 23. travnja u Parku Matije Gupca te u prostorima Gradske knjižnice Poreč. Otkrijte nove i stare naslove na omiljenom sajmu rabljenih knjiga, pridružite se razgovoru s našim piscima na književnim gostovanjima.

Panonski festival knjige u Osijeku od 22. do 26. svibnja

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu

Hrvatska književnost se i ove godine predstavila na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održao od 21. do 24. ožujka paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programe i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.

U tijeku su prijave programa za Noć knjige

U tijeku su prijave programa za Noć knjige

Već 13. godinu za redom Noć knjige priređuje se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Na dan 23. travnja želja je organizatora da se u dnevnim ili večernjim satima organizira prigodan program inspiriran knjigom, a s temom „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“, odnosno na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima.

Hrvatski nastup na Londonskom sajmu knjiga 2024.

Hrvatski nastup na Londonskom sajmu knjiga 2024.

Na Londonskom sajmu knjiga, koji se održava od 12. do 14. ožujka, izdavačka kuća Sandorf iz Zagreba i JU Nacionalni park Mljet predstavit će dva zajednička projekta: književnu rezidenciju Odisejevo utočište – Ulysses’ Shelter i Međunarodnu pjesničku knjižnicu u Babinom Polju na Mljetu.

U tijeku su prijave programa za Noć knjige

Noć knjige 2024.

Noć knjige, nacionalna manifestacija koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, održat će se 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj

Besplatna razmjena knjiga i časopisa

U subotu, 24. veljače, od 11 do 17 sati, u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24, Zagreb), održat će se besplatna razmjena knjiga i časopisa na svim jezicima. Ulaz je slobodan!