prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
kulturna baština
Predstavljen nacrt novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Predstavljen nacrt novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Povodom otvorenog javnog savjetovanja o nacrtu novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara Ministarstvo kulture i medija organiziralo je u prostorima Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu prezentaciju nacrta novog Zakona koji se donosi nakon više od dva desetljeća te osigurava sveobuhvatnu reformu načina zaštite i upravljanja kulturnom baštinom.

eTwinning projekt “Igrajmo se glagoljicom 3”

eTwinning projekt “Igrajmo se glagoljicom 3”

Ovogodišnji međunarodni eTwinning projekt “Igrajmo se glagoljicom 3” nastavak je uspješnog projekta nagrađenog Nacionalnom oznakom kvalitete. Autorice projekta su Irena Bando, školska knjižničarka  iz Osnovne škole Jagode Truhelke iz Osijeka i Anita Drenjančević, školska knjižničarka iz Osnovne škole Josipovac, dok im je međunarodna partnerica učiteljica Dragana Relić iz OŠ Petefi Šandora iz Novoga Sada.

Digitalni tragovi kulturne baštine

Digitalni tragovi kulturne baštine

Učenici i učitelji Osnovne škole Ivana Filipovića iz Osijeka sudjeluju u svom drugom ERASMUS+ projektu. U provom projektu tema su im bili geoparkovi, a sada istražuju kulturno naslijeđe. U projektu su uz učenike iz Hrvatske uključeni učenici u dobi od 9 do 12 godina starosti iz Litve, Rumunjske i Turske.

Peta mobilnost žrnovskih učenika

Peta mobilnost žrnovskih učenika

Učenici, učiteljice i ravnatelj Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli odradili su petu mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta “Our culture – our future” (Naša kultura – naša budućnost).

Kulturna baština i glazba

Kulturna baština i glazba

Uz misao o objavljivanju zavičajne zbirke pjesama učiteljica Alma Hess u Osnovnoj školi Bakar potiče učenike da i sami pišu i da se izraze riječima, ali i na neki drugi umjetnički način. Jer umjetnost uvijek propitkuje, istražuje i uči nas da nema ograničenja.

STEAM sajam u Vukovaru

STEAM sajam u Vukovaru

Mirovna Grupa Mladih Dunav u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar organizator je prvog STEAM sajma u Vukovaru. Održan je u predblagdanskom ozračju u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. godine, u prostoru rodne kuće Lavoslava Ružičke.

Oznake kvalitete za male Žrnovce

Oznake kvalitete za male Žrnovce

Trećaši iz Osnovne škole Ante Curać – Pinjac Žrnovo nagrađeni su s ukupno četiri oznake kvalitete za rad na eTwinning projektima. Rad na dva projekta će nastaviti i u ovoj školskoj godini. Oznake kvalitete su im poticaj za daljnji rad i vesele se i ovogodišnjoj suradnji s ostalim učenicima sudionicima u projektima.