prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
poezija
Sjećanje na Antuna Branka Šimića

Sjećanje na Antuna Branka Šimića

Malo je pjesnika koji su u tako kratkome životnom vijeku ostavili hrvatskoj književnosti toliko vrijednih ostvarenja, kao što je to učinio Antun Branko Šimić.

Treća Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

Treća Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i ove je godine ujedinio dvadesetak osnovnih škola s područja cijele Republike Hrvatske, čiji učenici i učitelji od listopada predano rade na aktivnostima vezanim uz obilježavanje spomenutog praznika, sve u sklopu projekta Želim(o) biti dio vukovarskog spomenara.

Večer urbane poezije

Večer urbane poezije

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na ‘Večer urbane poezije’ koja će se održati u četvrtak, 26. listopada, u 20 sati, u prostoru Infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11. Ulaz je besplatan!

Čitanje poezije uz krijes i gitaru

Čitanje poezije uz krijes i gitaru

Dvanaesto izdanje međunarodne pjesničke manifestacije „Šumski pjesnici“ održat će se ​ovoga petka, 4. kolovoza, iznad ponora Butori pored Grožnjana, s početkom u 20 sati.

U spomen na Vesnu Parun

U spomen na Vesnu Parun

Vesna Parun rođena je na Zlarinu 10. travnja 1922. godine, studirala je na Filozofskome fakultetu u Zagrebu, a od 1947. godine djelovala je kao slobodna književnica.

21. ožujka – Svjetski dan pjesništva

21. ožujka – Svjetski dan pjesništva

Svjetski dan poezije (engl. World Poetry Day) UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine radi promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta.

Prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

Prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

Na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Azerbajdžanu, u Bakuu je krajem siječnja predstavljena knjiga poezije ‘Zefir’ hrvatskog pjesnika i veleposlanika u Iranu akademika Drage Štambuka. Knjigu je preveo azerbajdžanski iranist Ilgar Alfioglu, a tiskala ju je najveća izdavačka kuća u Bakuu ‘East-West’.

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini

Vrazova Ljubica – festival ljubavne poezije

Festival ljubavne poezije Vrazova Ljubica je pjesnički književni susret koji se od 1990. godine održava u Samoboru, u spomen na Julijanu Cantilly, znamenitu samoborsku Ljubicu i vječnu ljubav poznatog hrvatskog pjesnika-ilirca Stanka Vraza.