prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Na Festivalu poezije Vesne Parun dodijeljene tri nagrade

Na kraju 6. festivala poezije Vesne Parun, na kojem se natjecalo tridesetak pjesnika iz cijele Hrvatske, a koji se održavao u Stubičkim toplicama, dodijeljene su tri nagrade.

Pobjednik je Bogdan Arnautović, koji je nastupio s pjesmom “Provincijski vlak”.

Na festivalu mogu sudjelovati svi i pjesnici amateri i etablirani nagrađivani autori. Neobičnost festivala je uvjet da skupe hrabrost, stanu pred publiku i sami odrecitiraju svoje stihove – sve u čast velikoj Vesni Parun.

– Ona bi na ovoj manifestaciji danas otvorila kladionicu ze finale Lige nacija, a isto tako bi podržala pjesnike koji se služe psovkom. To je Vesna Parun koju ja pamtim i koju ja znam, poručio je pobjednik Bogdan Arnautović.

Utemeljitelj i organizator Festivala poezije Nikola Kristić izvijestio je kako je druu nagradu dobila nepoznata pjesnikinja Sanja Horvat, a treću naš veleposlanik u Iranu Drago Štambuk.

– Ono što ovaj festival krasi, a to možda nije uobičajeno, je da su svi pjesnici u ravnopravnom položaju. Ne ocjenjuje se autor i koliko djela ima iza sebe, da li je član društva književnika, ili je amater koji još nema niti jednu knjigu – nego jednostavno dobra pjesma, naglasila je predsjednica stručnog žirija Dijana Burazer.