prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
predstava
Obilježavanje 151. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke

Obilježavanje 151. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, kojim upravlja Centar za ženske studije, ove godine obilježava 151. obljetnicu rođenja slavne hrvatske književnice bogatim i raznovrsnim programom koji traje od ponedjeljka, 26. veljače, do ponedjeljka, 4. ožujka 2024.

34. Krležini dani u Osijeku 2023.

34. Krležini dani u Osijeku 2023.

Od 7. do 10. prosinca 2023. u Osijeku će se održati 34. Krležini dani u Osijeku, teatrološko-kazališna manifestacija koja u sebi objedinjuje znanstveni skup, smotru kazališnih predstava, izložbe i predstavljanja teatroloških izdanja.

William Shakespeare

William Shakespeare

U povijesti književnosti nitko nije stvorio tako velik broj djela trajne vrijednosti ni postao tako slavan kao William Shakespeare. Njegove su drame prevođene na mnoge jezike i izvođene na pozornicama cijelog svijeta.

S članskom iskaznicom u kazalište

S članskom iskaznicom u kazalište

Knjižnice grada Zagreba uspostavile su suradnju s više gradskih kazališta i osigurale popust svojim članovima na kupovinu ulaznica uz predočenje članske iskaznice KGZ-a.

28. Lutkarsko proljeće

28. Lutkarsko proljeće

Jedna od najvećih i najmasovnijih kulturnih manifestacija za djecu i mlade vraća se u Vukovarsko-srijemsku županiju. U zadnjem tjednu ožujka (27. ožujka – 1. travnja) 18 lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske i hrvatske dijaspore odigrat će preko devedeset predstava u pet gradova, dvadeset općina i desetak mjesta.

Kazališna predstava Kiss i radionice tjeloglazbe za djecu

Kazališna predstava Kiss i radionice tjeloglazbe za djecu

6. prosinca 2022. godine, Osnovna škola Siniše Glavaševića organizirala je za učenike razredne nastave Kazališnu predstavu Kiss i radionice tjeloglazbe u Hrvatskom domu Vukovar u trajanju od 3 sata. Kazališnu predstavu i radionice za djecu izvodili su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, članovi Udruge Otvoreni krug Novi Sad.

Kazalište

Kazalište

Kazalište je nastalo u staroj Grčkoj, iz rituala koji su se održavali u čast boga Dioniza. Slavili su ga pjevanim i recitiranim ditirambima i plesom i u tim svečanostima nalazimo početke tragedije i komedije. Prve su se drame razvile iz vjerskih rituala u kojima je kor (skup izvođača) recitirao priče o grčkim bogovima i herojima.