program
Osma Knjižna booka

Osma Knjižna booka

Osma po redu Knjižna booka održat će se 27. svibnja s početkom u 12 sati u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Prijava sudionika započinje u 11:30, a predviđeno trajanje programa je do 15 sati.

Odmorko proljeće 2022.

Odmorko proljeće 2022.

Školski sportski savez Grada Zagreba za vrijeme proljetnog odmora učenika organizira besplatne sportske aktivnosti u sklopu programa Odmorko proljeće 2022.

Priče s cvjetne livade

Priče s cvjetne livade

Već nekoliko godina zaredom učenici prvih razreda Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novoga sudjeluju u programu “Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka”.

CAP program: Kako osnažiti djecu da budu sigurna, jaka i slobodna

CAP program: Kako osnažiti djecu da budu sigurna, jaka i slobodna

CAP je opisan kao “jedan od najkvalitetnijih i najobuhvatnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu”. Ključ je CAP-ova uspjeha u njegovim temeljima, tj. u filozofiji jačanja djece i pozitivne podrške djeci. U Sjedinjenim Američkim Državama originalni CAP program započeo je 1978. godine. Iste godine, educirana je od strane američkih stručnjaka prva grupa školskih psihologa koji su započeli s provođenjem programa. Kako bi osnažili djecu i pomogli im da budu manje ranjiva, roditelji u Americi zamolili su lokalnu organizaciju “Žene protiv silovanja” u Columbusu, Ohio za pomoć. Otada se program primjenjuje u američkim državama i svijetu.

Festival za VELIKE malene

Festival za VELIKE malene

Muzički biennale Zagreb ponovno je kreirao program za djecu i mlade – ove godine u sasvim drugačijem obliku. U organizaciji i promicanju programa sudjelovala je i organizacija Hrvatska glazbena mladež zbog koje je program došao do čak 4000 djece diljem Zagreba.

Preventivni program “Bez ključića oko vrata”

Preventivni program “Bez ključića oko vrata”

Centar za promicanje kvalitetnog života “Labirint” provodi preventivni program “Bez ključića oko vrata” kojim se tijekom školske godine pruža kontinuirana organizirana skrb za djecu prije ili nakon redovne nastave, a s ciljem prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja.

Preventivni program “Bez ključića oko vrata”

Razvoj i evaluacija programa prevencije

U srijedu 3. travnja 2013. godine u Bjelovaru je održan stručni skup za voditelje školskih preventivnih programa osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova Bjelovarsko-bilogorske županije.  U radu skupa sudjelovali su predstavnici osnovnih i srednjih škola, Obiteljskog centra i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnice Koprivničko-križevačke županije.