prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
svemir
Život u svemiru

Život u svemiru

Svemir nije prijateljski ambijent. Bez prikladne opreme astronauti bi izgorjeli na suncu, smrznuli se u hladu, stradali od zračenja i ugušili se zbog nedostatka kisika. Slanje automatskih sondi u svemir složen je i skup postupak, a kad svemirski brod treba ponijeti astronaute, sve postaje još mnogo složenije.

Život u svemiru

Svjetski tjedan svemira

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira, koji je trajao od 4. do 10. listopada ove godine, učenici trećeg razreda Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku s profesoricom fizike Mirelom Macelaru osmislili su i izveli prikladne aktivnosti u svom razredu.

Svjetski tjedan svemira

Svemir nije ništa čudniji nego što pretpostavljamo

Svjetski tjedan Svemira obilježili su i učenici Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo pod mentorstvom profesorice Mirte Lulić, profesorice Ines Jančula i profesora Zvonimira Bušića. Učenici su pripremili digitalni poster i predavanja koja su prezentirali kolegicama i kolegama koji pohađaju izbornu nastavu fizike i geografije.

Život u svemiru

Zatvaranje svemirskog Novigradskog proljeća

U centru za manifestacije i kulturu Novigrad – Cittanova (CMIK), u petak, 24. ožujka 2023. godine zatvoreno je u 33. Novigradsko proljeće, smotra darovitih učenika iz cijele Hrvatske od 5. do 8. razreda osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u raznim područjima. SKIG-ovci iz OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja Mia Dugonjić i Patrik Vraneš zajedno s voditeljicom filmske družine dr. sc. Anitom Tufekčić bili su dio ovog svemirskog Novigradskog proljeća.

Svjetski tjedan svemira

Tjedan svemira u školskoj knjižnici

Učenici 1. a i 4. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicama Slobodankom Stanić i Jelenom Cvijović uključili su se u obilježavanje Tjedna svemira u knjižnici. Tom prigodom školska knjižničarka Anita Tufekčić je za njih priredila radionice.

Tjedan svemira

Tjedan svemira

Tema svemira vrlo je inspirativna i nadahnjujuća kako odraslima tako i djeci. Letovi u svemir postaju sve popularniji pa će se uskoro i na “izlet u svemir”, no s učenicima moguće je organizirati kako oni kažu “svemirski tjedan” i biti u svemiru non-stop. U Osnovnoj školi “Braća Seljan” Karlovac je organiziran Tjedan svemira.