prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
umjetna inteligencija
Radionica AI eksperimenti

Radionica AI eksperimenti

Radionicu su osmislili i organizirali učenici Gimnazije Vukovar pod mentorstvom nastavnika Sanje Pavlović Šijanović, Antonije Milić i Davora Šijanovića, u suradnji sa Američkim kutkom Vukovar i odjelom za mlade „Spajalica“ Gradske knjižnice Vukovar.

Proces poučavanja u okrilju umjetne inteligencije

Proces poučavanja u okrilju umjetne inteligencije

Napretkom tehnologije umjetna inteligencija (UI) poprima sve veći značaj u našim životima. Sami smo korisnici iste iako toga ponekad nismo ni svjesni. Umjetna inteligencija ima značajan utjecaj na digitalnu ekonomiju i razne aspekte društva.

Objavljen javni poziv za sudjelovanje u CARNET-ovom projektu BrAIn 

Izazovi suvremenog obrazovanja: Umjetna inteligencija i pisanje eseja

Suvremeno obrazovanje suočava se s brojnim izazovima koji proizlaze iz tehnološkog napretka, a jedan od najvećih je pitanje autentičnosti rada učenika, osobito kada su u pitanju zadaci pisanja eseja. Kao nastavnica engleskog jezika iz Srednje strukovne škole, Makarska, autorica se nedavno našla u situaciji koja ju je potaknula na razmišljanje o utjecaju umjetne inteligencije na proces učenja i vrednovanja.