prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
umjetnost
Program za djecu i mlade Udruge “Mala filozofija”

Program za djecu i mlade Udruge “Mala filozofija”

U subotu, 20. siječnja, na Filozofskom fakultetu u Splitu će se održati ogledna radionica iz projekta ‘Pogled u vlastito mišljenje’, a potom u veljači kreće provedba programa u Splitu i Kaštelima. ‘Pogled u vlastito mišljenje’ namijenjen je djeci od 9 do 12 godina. Prijave su u tijeku!

Ususret Međunarodnom rođendanu umjetnosti

Ususret Međunarodnom rođendanu umjetnosti

Međunarodni rođendan umjetnosti obilježit će se 17. siječnja 2024. uz sudjelovanje umjetnika diljem svijeta, a tome slavlju opet se pridružuje Hrvatska uz sudjelovanje pet sastavnica umjetničkog područja Sveučilišta u Zagrebu.

Natječaj za vizualne radove učenika

Natječaj za vizualne radove učenika

Nastavljajući tradiciju intenzivne muzejsko – pedagoške djelatnosti, Galerija Klovićevi dvori, ponovno raspisuje natječaj za vizualne radove djece i mladih namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Priča o baletu

Priča o baletu

Učitelji plesa koji su izdašno zabavljali renesansne vladare nisu ni slutili da zapravo začinju umjetničku vrstu u kojoj će u idućim stoljećima diljem svijeta uživati milijuni ljudi.

Pogled na zagrebačke ulice iz drugačije perspektive

Pogled na zagrebačke ulice iz drugačije perspektive

U Zagrebu počinje provedba umjetničkog projekta Okolo koji u suradnji s Turističkom zajednicom oživljava javne prostore i pretvara ih u mjesta gdje umjetnost spontano dotiče svakodnevicu, s tim da će u prvom planu biti lokalni umjetnici, njihov osobni doživljaj i vizija grada.

Fasade knjižnica nadahnute knjigama

Fasade knjižnica nadahnute knjigama

Tehnološki napredak u građevinarstvu i arhitekturi od naličja su knjižnica stvorili prostor za istraživanje i promišljanje koji čini siluetu i identitet pojedinih gradova. Kao izvor nadahnuća za praktično promišljanje o stiliziranju knjižnica poslužila je upravo knjiga te su fasade pojedinih knjižnica i stambenih zgrada pretvorene u divovske police za knjige.

Geometrijski String Art

Geometrijski String Art

Je li moguće zabaviti se matematikom? Definitivno je moguće uz matematičku umjetnost. S učenicima sedmog razreda Osnovnoj školi “Bol” – Split pokušali su na zabavan način učiti matematiku: kroz umjetnost i dizajn.