prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
vulkan
Planina vatre i leda – Erebus

Planina vatre i leda – Erebus

Okovan snijegom i ledom, Erebus je u ovom trenutku najaktivniji vulkan na Antarktiku i najjužniji aktivni vulkan na Zemlji. U njegovom se krateru nalazi jedno od pet preostalih jezera lave na svijetu. Pretpostavlja se kako je duboko nekoliko kilometara, a u njemu temperatura lave iznosi preko 900 Celzijevih stupnjeva.

Planina vatre i leda – Erebus

Mamutska špilja i vulkan Poas

Nakon Afrike upoznavanje s prirodnim znamenitostima širom svijeta nastavljamo u Sjevernoj i Srednjoj Americi. Na ovom putovanju prvo odlazimo u saveznu američku državu Kentucky gdje ćemo se upoznati s Mamutskom špiljom koja predstavlja najveći špiljski sustav na svijetu. Nakon Mamutske špilje putujemo u srednjoameričku državu Kostariku kako bi saznali više o vulkanu Poas koji svojim djelovanjem danas sve više nalikuje moćnom gejziru. Pozivamo vas da nam se pridružite i na ovoj poučnoj avanturi širom svijeta!