prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pristup bazi SciFinderⁿ omogućen Sveučilištu u Zagrebu

Pristup bazi podataka SciFinderⁿ Službe za sažetke i ostale informacije iz područja kemije (Chemical Abstracts Service – CAS) ogranka Američkoga društva za kemiju (American Chemical Society – ACS) od 23. rujna 2019. godine omogućen je Sveučilištu u Zagrebu.

Pristup će biti omogućen do 31. prosinca 2019. godine, a zatim će biti proširen na nacionalnu razinu. Podrobnije obavijesti bit će objavljene nakon završetka postupka javne nabave početkom siječnja 2020. godine.

Nova baza podataka SciFinderⁿ platforma je koja omogućuje pregled relevantne literature iz područja kemije, biokemije, kemijskoga inženjerstva te drugih srodnih znanstvenih područja i disciplina, a sadrži i opsežan popis kemijskih tvari, reakcija i spojeva.

Kako bi se pristupilo bazi podataka SciFinderⁿ, potrebna je registracija korisnika. Prilikom registracije nužno je upisati službenu e-adresu s domenom matične ustanove. Ako korisnik već ima korisnički račun, pri prijavi u bazu podataka nužno je unijeti korisničke podatke kojima se omogućuje pretraživanje baze.

Pojedinosti o online bazama podataka za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu dostupne su u sklopu Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

Upute za registraciju.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.