prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Rezultati 9. Europske matematičke olimpijade za djevojke

Na 1. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke (HMOD) održanoj 16. siječnja 2020. godine u Zagrebu prva četiri mjesta su osvojile:

1. Ida Kolmanić, 4. razred, Prva gimnazija Varaždin
2. Petra Kovačić, 4. razred, III. gimnazija, Split
3. Nika Utrobičić, 4. razred, III. gimnazija, Split
4. Ema Borevković, 3. razred, XV. gimnazija, Zagreb.

Time su postale članice ekipe Republike Hrvatske za 9. Europsku matematičku olimpijadu za djevojke (EGMO) koja se trebala održati u Nizozemskoj od 15. do 21. travnja 2020. godine. Zbog epidemiološke situacije CoViD-19, natjecanje je održano virtualnim putem, a hrvatske natjecateljice su testove rješavale 17. i 18. travnja 2020. godine.

Na ovoj Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke sudjelovalo je ukupno 204 djevojaka iz 54 države, od čega u službenoj konkurenciji 153 djevojaka iz 39 država. Hrvatska je po prvi put sudjelovala na ovom natjecanju i naše učenice ostvarile su zapažene rezultate.

Ida Kolmanić je osvojila srebrnu, Ema Borevković brončanu medalju, a Petra Kovačić pohvalu. Hrvatske je zauzela 17. mjesto u službenoj konkurenciji 39 država, odnosno 23. mjesto u konkurenciji svih 54 država.