prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zanimljivosti i činjenice modernog sporta

Znate li čemu služe rupice na loptici za golf? Koliko je dug maraton? Koji su najviši NBA košarkaši? Donosimo zanimljive detalje iz modernog svijeta sporta.

Zlatne Olimpijske medalje uglavnom su proizvedene od srebra.

Rupice na loptici za golf pomažu kod reduciranja kočenja, omogućivši loptici da leti dalje nego što bi bilo moguće bez rupica.

Redovno vježbanje pomaže kod podizanja imunuloškog sustava.

Službena duljina maratona je 42 195 kilometara.

Najviši košarkaški igrači koji su igrali u NBA bili su Manute Bol iz Sudana i Gheorghe Muresan iz Rumunjske. Bili su visoki 231 centimetar.

Najbrži teniski servis ikad zabilježen je 2004. godine, a servirao je Andy Roddick. Brzina mu je bila 155 milja ili 249,55 kilometara na sat.

Moderna industrija razvila je plivačka odijela do te mjere da su određene tkanine i dizajn postali brži od ljudske kože. Kontroverzna odijela postala su razlog mnogih rasprava od 2000. godine od kada se velikom brzinom ruše svjetski plivački rekordi.

Čunjevi za curling korišteni na Olimpijadi su proizvedeni od granita.

Promjer košarkaškog koša jednak je promjeru polovice skoka prema košu.

Astronaut Alan Shepard igrao je golf na Mjesecu nakon što je prekrijumčario lopticu i palicu za golf u Apollu 14.

 

Članak je prenesen s portala Klinfo.