prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

1. županijsko natjecanje u judu

Osnovna škola Bogumila Tonija u Samoboru imala je čast udomaćiti Prvo županijsko natjecanje u judu, sportu koji u našoj školi ima sve više simpatizera i učenika koji se njime aktivno bave. Natjecanje je održano 19. 2. 2014., u prostoru  sportske dvorane, čije su tribine popunili brojni učenici, roditelji i posjetitelji.

Uz učenike iz Bogumila Tonija, ugostili smo učenike iz OŠ Pušća, OŠ Bistra, OŠ Milana Langa iz Bregane, OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice, OŠ Samobor, OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića, OŠ Sveta Nedelja, OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog i OŠ K. A. Stepinca iz Krašića.  Iz svih se škola natjecalo ukupno 54 učenika i 21 učenica, u pratnji svojih voditelja.

Našu su školu predstavljale učenice: Lucija Nakata, Marija Lindić, Ema Perković, Marta Pisk, Matea Garašić, Martina Greblički, Helena Vuković i Lorena Štengl. Učenice je vodila profesorica Ismeta Čerkez.
Učenici naše škole koji su se natjecali jesu: Ivan Ištuk, Antonio Hrkec, Marin Sirovica, Ivan Lindić, Ivan Franjko, Martin Kotarski, Moran Čerkez, Borna Ivošević, Martin Franjko i Marcel Škalec. Učenike je vodio profesor Zoran Rajčević.

Natjecanje je otvorila gospođa ravnateljica Milena Kolarec pozdravivši prisutne i poželjevši im mnogo uspjeha.
Nakon toga počele su prve borbe, organizirane na dva borilišta,  prema pravilima HJS-a i po Propisniku HŠŠS-a.
Djevojčice su se natjecale u kategorijama: -36 kg, -40 kg, -44 kg, -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg, +63 kg.
Dječaci su se natjecali u kategorijama: -34 kg, -38 kg, -42 kg, -46 kg, -50 kg, -55 kg, – 60 kg, -66 kg ,-73 kg, +73 kg.
Iako su borbe trajale svega nekoliko minuta, svaka je od njih bila dinamična i uzbudljiva. Kako se natjecanje održavalo na dva borilišta, sjajni mali borci željni pobjede kontinuirano su podizali atmosferu u dvorani, pružajući sve glasnijim navijačima potpuno novo iskustvo.

Uzbuđenje je kulminiralo proglašenjem pobjednika! Upravo su učenici naše škole osvojili prvo mjesto u ekipnom dijelu natjecanja i za djevojčice i za dječake!
Osim u ekipnom dijelu, pojedičani pobjednici u svojima kategorijama jesu: Ivan Ištuk, Ivan Lindić, Borna Ivošević, Lucija Nakata, Marija Lindić, Helena Vuković i Lorena Štengl.

Pobjednici po kategorijama jesu:

Dječaci:

– 34 kg
Ivan Ištuk (OŠ Bogumila Tonija)
– 38 kg
Ivan Lindić (OŠ Bogumila Tonija)
– 42 kg
Filip Šipek (OŠ Milana Langa)
– 46 kg
Enio Čavlović (OŠ Samobor)
– 50 kg
Danijel Zajec (OŠ Bistra)
– 55 kg
Josip Matko (OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“)
– 60 kg
Borna Ivošević (OŠ Bogumila Tonija)
– 66 kg
Ivan Jagatić (OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“)
– 73 kg
Antonio Kraljić (Oš Ljudevita Gaja)
+73 kg
Patrik Braje (OŠ „Ljubo Babić“)

Djevojčice:

– 36 kg
Lucija Nakata (Oš Bogumila Tonija)
– 40 kg
Marija Lindić (OŠ Bogumila Tonija)
– 44 kg
Matea Behin (OŠ Pušća)
– 48 kg
Margareta Mlinarić (OŠ Pušća)
-52 kg
Dora Bortas (OŠ Milana Langa)
– 57 kg
Marta Bortas (OŠ Milana Langa)
– 63 kg
Helena Vuković (OŠ Bogumila Tonija)
+63 kg
Lorena Štengl (OŠ Bogumila Tonija).

Mnogi su naši učenici po prvi puta vidjeli demonstraciju juda, tijekom čega su iskazali dublji interes za ovaj sport.
Buđenju interesa svakako pridonosi ovo sjajno organizirano natjecanje na kojem su naši judaši i judašice pokazali što znaju i kako se trudom i radom postižu izvrsni rezultati.

Svi smo jako ponosni na njih i držimo im fige na državnom natjecanju!