prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

12. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem

U organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 2. do 4. listopada 2019. godine u Javnoj ustanovi Nacionalni park „Plitvička jezera“ u Hotelu Jezero održat će se 12. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem.

Suorganizatori su ovogodišnjega Savjetovanja Hrvatsko knjižničarsko društvo i Samostalna narodna knjižnica Gospić, a partneri Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Ljubljani i Savez knjižničarskih društava Slovenije.

Tema je Savjetovanja Promjene u narodnom knjižničarstvu – stvarnost, potrebe i suvremeni trendovi, a svrha je stjecanje uvida u teorijska i praktična pitanja povezana sa zakonodavnim i strateškim dokumentima u području narodnoga knjižničarstva i suvremenih modela, trendova razvoja i povezivanja narodnih knjižnica, uspostavljanje čvršće suradnje u izradbi strateških dokumenata u području narodnoga knjižničarstva sa zemljama članicama Europske unije te predstavljanje inozemne prakse i mogućnosti boljega upoznavanja i zajedničke suradnje na međunarodnoj razini.

Predložene teme obuhvaćaju pitanje funkcionalne mreže narodnih knjižnica i njezin razvoj u skladu s međunarodnim i hrvatskim pravilima i standardima struke, ulogu zakonskih te podzakonskih dokumenata u knjižničarstvu kao dio strateškoga razvoja društva u cjelini, prepoznavanje potencijala narodnih knjižnica i strateških dokumenata o razvoju knjižnične djelatnosti, pitanje neproračunskih sredstava i sredstva Europske unije za narodne knjižnice te ulogu suvremene narodne knjižnice kao polifunkcionalnih središta lokalne zajednice.

Osim navedenoga, Savjetovanje će obuhvatiti i različite projekte povezane s korištenjem neproračunskih sredstava i sredstava Europske unije za narodne knjižnice te novu sesiju Knjižničarski filmski festival.

Program 12. savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj.

Više pojedinosti o 12. savjetovanju za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.