prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

2. Hrvatska Logo olimpijada

U petak 23. travnja 2021. godine u zagrebačkoj XV. gimnaziji u 15 sati održat će 2. Hrvatska Logo olimpijada. Riječ je o godišnjem informatičkom natjecanju učenika osnovnih škola u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, kojim se žele okupiti učenici koji su tijekom školske godine postigli najbolji uspjeh na natjecanjima u programskom jeziku Logo.

Na ovom natjecanju sudjelovat će 15-25 najuspješnijih učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2020/2021 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom 3 sata natjecanja rješavati 4-6 zadataka. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 2. hrvatskoj Logo olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.
Hrvatsku Logo olimpijadu HSIN ove godine organizira drugi put, a s ciljem jačanja i afirmacije programskoj jezika Logo. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.