prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatna aplikacija o arheološkim istraživanjima

Na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja u Zagrebu može se preuzeti besplatna aplikacija s edukacijskim i zabavnim sadržajem, nastala kao jedan od rezultata aktivnosti INTERREG projekta Iron Age Danube. Aplikacija ima dva načina korištenja – za igru i učenje, a uz nju djeca (ali i oni stariji) naučit će sve o arheologiji i arheološkim istraživanjima.

Aplikacija je nastala u sklopu projekta Iron Age Danube koji se provodio kroz program Europske unije od početka 2017. do 30. rujna prošle godine, a osim Hrvatske, uključivao je i institucije iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

Pored aplikacije, aktivnosti projekta uključivale su i različite promotivne filmove, e-publikacije te održavanje konferencije o arheologiji i turizmu koja je održana prošle godine i Zagrebu.

Iron Age Danube može se preuzeti na online trgovinama aplikacija za uređaje koji rade na Androidu te za telefone koji rade na Appleovom mobilnom operativnom sustavu te je dostupna na nekoliko jezika, uključujući i hrvatski. Aplikacija uključuje dva načina korištenja – jedan za igru, a drugi za učenje te više razina, a tek kada dovršite jednu razinu, možete nastaviti s učenjem/igrom na sljedećoj razini.

Korisnici putem aplikacije mogu saznati brojne detalje o arheologiji, organizaciji arheoloških istraživanja, iskopavanjima i terenskim istraživanjima, o laboratorijskom radu nakon istraživanja itd.