prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatna filmska radionica filmske kritike i analize

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović Pentić, a rok za prijavu je 4. listopada 2020. godine.

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni na stranicama Kinokluba Zagreb.
 
Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 4. listopada 2020. godine. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s ovogodišnjeg festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznika radionice.
 
Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u listopadu i studenom 2020. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14 ili na online platformi zoom.
 
Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.
 
Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović Pentić, a suvoditelj Dario Dević.
 
Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com.