prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatna radionica za strukovno obrazovanje u Otočcu za Erasmus+ početnike

Agencija za mobilnost i programe EU organizira u ponedjeljak, 18. studenog 2019. godine, u Otočcu u Maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Erasmus+ besplatnu regionalnu radionicu za pisanje projektnih prijedloga u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i radionicu za primjenu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) radi pripreme za Erasmus+ natječaj za 2020. godinu.

Ova regionalna radionica idealna je za djelatnike ustanova pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koji imaju manjak iskustva s Erasmus+ projektima i ECVET-om, ključnim alatom za priznavanje, prijenos i prikupljanje ishoda učenja stečenih u inozemstvu. Budući da se ECVET pokazao kao efikasan način povećanja učeničke konkurentnosti na tržištu rada, u brzorastuću ECVET zajednicu u Hrvatskoj trenutno je uključeno preko 70 škola. Prema podacima sa zadnjeg natječaja 2019. godine čak 73 % odobrenih projekata planira koristiti ovaj europski alat.

Svi će polaznici na radionici dobiti smjernice i savjete za popunjavanje prijavnog obrasca, a kroz praktični rad dobit će korisne informacije za uspješno podnošenje projektnog prijedloga za natječaju za 2020. godinu. Program radionice je dostupan na poveznici. Prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 11. studenoga 2019. godine, putem sustava EMA http://bit.ly/ECVET_RADIONICA.

Registracija na događanje predstavlja isključivo iskaz interesa prijavitelja. Zainteresirani prijavitelji obvezni su ishoditi odobrenje ravnatelja svoje ustanove te ravnatelju na uvid dati ovaj materijal.

Maksimalan je broj sudionika na ovoj regionalnoj radionici 50 osoba i nije podložan promjeni.

Sustav za prijavu dopustit će registraciju svih zainteresiranih, pri čemu Agencija za mobilnost i programe Europske unije vrši konačan odabir sudionika te registriranima ili potvrđuje prijavu ili izvještava o nemogućnosti sudjelovanja na ovoj radionici.

Registraciju obavlja svaki pojedinac zasebno, odnosno nije moguća skupna ili zajednička prijava.

Besplatne radionice Agencija za mobilnost i programe EU organizira kako bi što više sudionika u području strukovnog obrazovanja osnažila za korištenje mogućnosti koje nudi Erasmus+ program i ECVET, a za koje su osigurana europska sredstava. 

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.