prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne online aktivnosti za učenike osnovnih škola

Udruga Djeca susreću umjetnost kreirala je i provodi novi projekt imena “Participativni online filmski klub Sedmi kontinent” koji potiče filmsku pismenost kod mladih.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online aktivnosti koje su dostupne u cijeloj RH, a potiču filmsku pismenost. Sudjelovanjem na radionicama polaznici će razvijati filmsku kulturu, socijalne vještine te niz drugih vještina i sposobnosti poput kritičkog mišljenja, kreativnosti i kulturnosti. Aktivnosti su planirane tokom cijele nastavne godine 2022./2023. i prilagođene su djeci od prvog do osmog razreda.

U sklopu projekta najmlađi će uz podršku umjetnice i animatorice Petre Balekić naučiti kako izraditi vlastiti projektor i na koji način iskoristiti pametne telefone za kvalitetnu projekciju sadržaja.

Za nešto starije polaznike pripremljena je radionica vloga u sklopu koje će moći sudjelovati u svim segmentima promišljanja i kreiranja atraktivnog i edukativnog video formata te razumjeti zahtjevnost su-stvaranja i timskog rada uz vodstvo scenaristice i redateljice Dalije Dozet.

Za one s literarnim potencijalom osmišljene su vođene radionice filmske kritike temeljem  odabranih filmskih naslova. U sklopu projekta pripremljene su i radionice za stjecanje vještina računalne stop animacije koje će vodit animatori iz studija Tetrabot. Organizirani su i „Dani filma“ te će se uz četiri filmska naslova  prilagođena dobnoj skupinu, od prvog do osmog razreda, polaznici moći susresti s hrvatskim filmašima i poslušati uvod u filmsku projekciju te nakon gledanja filma sudjelovati u razgovorima o odgledanom filmu.

Udruzi Djeca susreću umjetnost dodijeljena su bespovratna sredstva koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 411.964,63 kune.